Използват на места, където е необходимо плъзгане на части - лагери, втулки, зъбни предавки, плъзгащи пластини и др.
Хигиената е най-важната част в хранително-вкусовата промишленост. При производството и опаковката на всякакъв вид храни е необходимо да се поддържа чистота. Благодарение на ниския си коефициент на триене и високата гладкост на покритието няма остатък на материал от предишна продукция или операция, която да създава трудности и неудобство при обработка на следващо изделие в същата операция. Почистването и поддържането е изключително лесно.
Устойчивостта на покритието се определя от неговия вид, приложение и експлоатация. Дълготрайността му зависи от контакта с други трвърди или меки материали, както и от работната температура. При директен контакт с химикали, водни разтвори и течности той на практика е вечен.
Свойства
PTFE фигурира в книгата на Гинес, като материал с най-слабо триене - статично и динамично – 0,02, сравним с триенето на мокър лед върху мокър лед, а керамичното покритие е смятано за негов наследник с подобрени параметри, приложение и свойства.
Покрития
Покрития:
Нанасяне на покрития върху:
*Покритията отговарят на всички европейски директиви за съвместимост с хранителни продукти, като притежават необходимите сертификати