Дюсена ООД е компания създадена през 1992 г. с дългогодишен опит в производството на десертни халви и тахан от маслодайни семена, бонбони и студено пресовани масла. Качеството е най-важния ни приоритет при задоволяване нуждите и изискванията на нашите клиенти.
Продуктите с марката“ Катеричка“ се отличават със страхотен вкус и неповторимо качество.
Търговската марка, под която се реализира продукцията на пазара е “халва Катеричка”-патентована през 1999г. Член на Българска Търговско-Промишлена палата.
Произвеждаме и Слънчогледов тахан, Бадемов тахан, Лешников тахан, Орехов тахан, Сусамов тахан, Тахан от кашу, Тахан от тиквено семе, Протеинов тахан, Фъстъчен тахан.
Към всяка книга има подарък-книгоразделител,а към първите 200бр.ще има подарък-готварска престилка!
Ние от фирма „Дюсена“ ООД от десетилетия произвеждаме халви и тахани и се радваме на много добър прием от българските потребители. Срещите ни с нашите клиенти ни подскадаха, че има празна ниша в света на кулинарията и това са именно рецептите с халви и тахани. Едва ли сме успели да запълним празнината, но положихме началото, което се надяваме с общи сили да дописваме през годините и така заедно да съхраним българските кулинарни традиции и вкусове!
Гответе, експериментирате, избирайте българските продукти, изпращайте ни снимки и рецепти на всичко, което успеете да сътворите с халва и тахан, а ние ви обещаваме да продължим започнатото. Така заедно ще направим живота си по-сладък!
Приема се, че халвата е създадена в земите на древна Персия около V век пр.н.е. В зависимост от използваните суровини, тя се разделя на две големи групи.
Думата “халва” е от арабски произход. Тя е един от най-популярните ориенталски сладкиши. Известна е била още в V век пр.н.е., и благодарение на невероятния си вкус уникалните си свойства днес е обичана в целия свят.
Иран се счита за нейна родина, но в Близкия и Среден Изток съществуват различни начин за нейното приготвяне.
Сусамовият тахан е супер храна и представлява паста, получена от смилането на сусамови зърна.Ако се използват белени семена има бял цвят, а ако се добавят и небелени, цветът става по-тъмен.Тъмният има по-горчив вкус, но е по-полезен, заради намиращите се в обвивката витамини и минерали. Ползите от сусамовият тахан са неизброимо много: