Последни новини


Метални конструкции за навес - предимства и проектиране

Виж още..

Всеки ли може да получи кредит?

Виж още..

Климатици: Как да изберем подходящия климатик за дома или офиса

Виж още..

БиоЕвиБул ООД  itemprop=

БиоЕвиБул ООД

НАССР / GMP / GHP - разработване и внедряване на Системи по безопасност на хранителни продукти. SO 9001 / ISO 14000 / ISO/IEC 17025 / EN 45000 - разработване и внедряване на Системи по управление на качеството.
София, бул. Стамболийски № 205, ет. 2, офис 206, ПК 51





Биоевибул е Дружество с ограничена отговорност със седалище и управление гр. София. В изпълнение на своята социална и търговска мисия Биоевибул ООД организира и ръководи своята дейност така, че да посрещне всички нужди на своите клиенти за управленска и техническа експертиза. Дружеството се управлява и представлява от ст.н.с. д-р инж. Петър Костадинов Вълков. НАШАТА ЦЕЛ Основната ни цел е да разширим обхвата и повишим качеството на услугите чрез обединяване и съчетаване на опита, знанията и ресурсите на нашите експерти с тези на нашите клиенти. ПОДХОД КЪМ КЛИЕНТА Отношението ни към Клиентите се гради на следните основни принципи: - доверие, коректност и взаимоизгодно партньорство - измерими, достижими и определими във времето задачи и резултати - интелектуална и емоционална съвместимост НАШИТЕ ДЕЙНОСТИ Дружеството концентрира своите дейности в следните области: - разработване и внедряване на Системи за безопасно производство на хранителни продукти (HACCP) - разработване на Добри производствени, лабораторни, санитарни, хигиенни, земеделски практики (GMP, GLP, GSP, GHP, GAP) - разработване и внедряване на Системи за управление на качеството (ISO 9000, EN 45000, EN 17025) - консултации по разработване и прилагане на стандартите по Биологично земеделие - определяне и измерване на активността на водата (водна активност, water activity) в хранителни, парфюмерийни, фармацивтични и други продукти - представителство на американската фирма DECAGON, световен лидер в производството на апарати за измерване на водна активност AquaLab, Pawkit и др. - управление на проекти, разработки, продукти, процеси, инсталации и услуги - проектиране, внедряване, диагностика и одит на продукти, процеси и инсталации - оценяване и избор на доставчици, поддоставчици и партньори КОМПЕТЕНТНОСТ И РЕСУРСИ Биоевибул разполага и работи с високо квалифицирани консултанти и профилирани експерти с богат практически опит. НАШИТЕ КЛИЕНТИ БиоЕвиБул е участвала в разработката или разработва в момента Системи за управление на качеството и/или Системи за безопасност в редица фирми като Флорина-София; Хани Кейтъринг-София; Мегле-София; МКБ (22 Карата)-Пловдив; Пен Д’ор-София; Мелбон-Перник; Бела Тур-Петрич; Гудекс-Пещера; Балкан БиоХерб-София; Агроинсект-София; Хлебозавод Лозенец-София; Хлебопроизводство и сладкарство-Велинград; Хлебмашкомерс-Пазарджик; Симид Агро-Пловдив; Кооперация Симид-Пловдив; Жак и Жулев-Пловдив; Хлебозавод-Хасково; зърнени Храни-Хасково; Хлебозавод-Ботунец; Евипол Инградиенти-София; Лема Трейдинг-София; Техра-София. НАССР НАССР е съкратеното наименование от “Hazard Analysis and Critical Control Points” и означава “Анализ на опасностите и контрол на критичните точки”. Началото на НАССР системата датира от 1959 г. и е свързано с космическата програма на НАСА (САЩ) за осигуряването на безопасна храна за астронавтите. Системата НАССР насочва вниманието на производителите към онези стъпки на протичащите процеси, които имат критично значение за безопасността на произвежданите от тях хранителни продукти. НАССР Системите могат успешно да се интегрират с Добрите производствени и хигиенни практики (ДПХП) и Системата за управление на качеството (ISO 9001:2000). ДПП Добрите производствени практики (ДПП) са необходима предпоствка за разработването, внедряването и успешното функциониране на НАССР в даден сектор от хранителната верига - от селскосто стопанство, през преработката, производството, съхранението, дистрибуцията и консумацията на хранителния продукт. ДПП представляват сбор от хигиенни и производствени изисквания, които се прилагат върху целия производствен процес, сгради, помещения, машини, апарати, уреди за измерване, суровини, материали, опаковки, опаковане, съхранение, дистрибуция, превозни средства, маркировка, проследяване, хигиена и обучение на персонала. Добрите производствени практики успешно се използват като пререквизитни програми при изграждането на НАССР Системите. БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО Биологичното земеделие представлява специфичен начин на селскостопанско производство. Основната цел на биологичното земеделие е производството на здравословни и качествени хранителни продукти в идеална хармония с природата. Биологичното земеделие не допуска използването на синтетични торове и биоциди /хербициди, инсектициди, фунгициди и др./. Вместо това се поддържа естественото плодородие на почвите и отглеждането на растенията и животните чрез редица превантивни методи, които включват: - Сеитбообращения (участие на бобови култури) - Рационално използване на оборски тор - Стимулиране развитието на полезни насекоми - Растителни асоциации (съвместно отглеждане на две и повече култури на едно място) - Механични методи за борба с плевелите - Използване на устойчиви сортове растения и адаптирани за съответните условия на отглеждане породи животни - Методи за отглеждане на животните, близки до техния естествен начин на живот, които понижават стреса и осигуряват доброто им здравословно състояние Всички межународни и национални стандарти за биологично земеделие се изграждат на базата на т.нар. “основни изисквания за биологично земеделие” или “минимум стандарти”, приети от Международната Федерация на Движението за Органично Земеделие. ВОДНА АКТИВНОСТ (Water activity, aw) Водата е основен компонент на храните, медикаментите и козметичните препарати. Тя оказва въздействие върху тяхната текстура, външен вид, вкус и срок на съхранение. В практиката съществуват два основни типа аналитични измервания на водата в продуктите: водно съдържание и водна активност. Понятието водно съдържание (water content) e добре познато и определя общото количество вода в продуктите и най-често се измерва в проценти. Общото съдържание на вода в продуктите показва само нейното количество, но не и нейното състояние в продукта. Този показател не ни дава информация за състоянието на водата в продукта – образуването на хидрати, капилярни кондензати и др. в резултат на физикохимичните взаимодействия на водата. Единствено показателят водна активност носи тази информация. Водната активност (water activity, aw) измерва енергийното състояние на водата в продуктите. Водната активност се дефинира като отношение на парциалното налягане на парите на водата над повърхността на продукта спрямо парциалното налягане на водните пари над чистата вода при една и съща температура: aw = p / po. Така определена, водната активност варира от 0 до 1 и отразява активната (несвързаната, свободната) вода – онази част, която може да се обменя с околната среда и е достъпна за химични и биологични взаимодействия. Водната активност ни дава обективна информация по отношение на микробиологичната, химичната и ферментационна стабилност на хранителните продукти. Тъй като за своето развитие бактериите, дрождите и плесените се нуждаят от известно количество вода, чрез измерването и контролирането на водната активност е възможно да се определи или предскаже, кои микроорганизми могат да представляват опасност за развалата на даден хранителен продукт. Водната активност намира приложение и в други промишлености. Сравнявайки водната активност на хартиени и фотографски продукти с относителната влажност на околната среда могат да се предвидят редица нежелателни изменения при тяхното съхранение и архивиране. По този начин също могат да се предотвратят нежелателни слепвания и сбивания на прахообразни хигроскопични материали. Тези и още много полезни приложения на водната активност могат да се намерят в специализираната литература. ISO 9000 Семейството стандарти ISO 9000 са световно признат модел за управление на качеството в организациите и включва следните стандарти: - ISO 9000 “Системи за управление на качеството. Основни принципи и речник” - ISO 9001 “Системи за управление на качеството. Изисквания” - определя минималните изискванията към системата за управление на качеството, когато една организация трябва да докаже удовлетворяване на изискванията на своите клиенти и на нормативните актове. Прилага се за договорни цели или с цел сертифициране. - ISO 9004 “Системи за управление на качеството. Насоки за подобрение” - дава насоки за постигане на по-широки цели, особено за непрекъснато подобряване на цялостната дейност и ефективност на организацията при удовлетворяване на изискванията на заинтересованите страни. По този стандарт няма сертифициране ISO 14000 Семейството ISO 14000 са международни стандарти, описващи основните принципи и изисквания за управление на околната среда. Основният стандарт, по който се изгражда системата за управление на околната среда е ISO 14001 "Системи за управление на околната среда”. Системата за управление на околната среда може удачно да бъде интегрирана със системите за управление на качеството, отговарящи на серия от стандарти ISO 9000 и ситемите за безопасни условия на труд, базирани на OHSAS/ISO 18001.

БиоЕвиБул ООД - отрасли:


Консултантски Услуги,

Мнения за БиоЕвиБул ООД


The company has no review.

Напиши мнение за БиоЕвиБул ООД


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Последни новини


Метални конструкции за навес - предимства и проектиране

Виж още..

Всеки ли може да получи кредит?

Виж още..

Климатици: Как да изберем подходящия климатик за дома или офиса

Виж още..