Плевен
Производство на малотрайни колбаси и деликатеси и разфасовка на всички видове месо.
Добрич
Производство на сурово-сушени деликатеси. Производство на бут Серано.
Харманли
Месопреработвателно предприятие Рони ЕООД гр. Харманли използва нови и стари традиционни български рецепти за производство на над 60 вида месни продукти. Луканки, пастърми, филета, шпекови колбаси, малотрайни колбаси, варено-пушени деликатеси.
Пазарджик
Поркетата е традиционно ястие широко разпространено в централна Италия. Тo изглежда като цяло прасе (с кожата), обезкостенo, осоленo и изпълненo с части от тялото на прасето. Месото се овкусява с чесън, черен пипер, розмарин, копър или други подправки, след което при пълно спазване на