Областни градове

Извършва научни изследвания по селекция на ечемик, зимуващ овес и овце. Агротехника на полските култури в района.

Учебно заведение.

Произвежда и предлага посадъчен материал от перспективни овощни сортове и изходен материал от ягодоплодни култури.

Научноизследователска дейност, технически решения в областта на зърносъхранението, почистването и сушенето на зърното. Производство на детски и диетични храни.

Институтът по криобиология и хранителни технологии е водещ в областта на: криогенните биотехнологиилиофилизираните храни, функционални биопродукти и биопрепарати

Проучване, проектиране и създаване на овощни насаждения и технологии за отглеждането им.

Институтът е национален център за научноизследователска дейност, научно обслужване и обучение на земеделски специалисти и фермери, единствен в България се занимава с решаването на комплексни инженеро-агрономически и икономически проблеми на хидромелиорациите

Институти



Прочети повече
Затвори

Партньори