Съвети при избор на уеб разработчик

Няколко основни съвета при избор на уеб разработчик за вашия фирмен сайт.

Работейки върху заглавието на тази статия, си дадохме сметка че едва ли в една страница с няколко съвета, бихме могли да изчерпаме всички препоръки, които трябва да се имат предвид при избора на уеб разработчик за вашия фирмен уеб сайт.

Обединихме се около идеята те да бъдат обобщени и изложени в няколко точки.

Стъпвайки на базата на 17 годишния ни опит в разработването на уеб сайтове и онлайн магазини, ни дава самочувствието да обобщим опита си и да ви дадем препоръки, кои са акцентите, които трябва да се имат в предвид при избора на компания предлагаща уеб услуги.

Поставяме акцент върху  всички критерии на които трябва да отговаря една компания предлагаще уеб услуги,  защото в годините през офиса на Business.bg преминаха много излъгани и недоволни клиенти, едни подведени и недоволни от неизпълнени обещания и втората категория които бяха откровенно излъгани с платено гапаро за изработка на сайт следа което фирмата или разработчика престават да си вдигат телефона и изчезват безследно или дават обещания от типа другата седмица и обади се по - късно.

Отваряме тази тема и го правим със съзнанието да предпазим и помогнем, на колкото се може повече хора да не бъдат подведени или излъгани при избора им на уеб разработчик.

Ето и основните няколко препоръки, които обобщихме за улеснение при избора на компания за разработването на вашия Фирмен сайт.

Първо, проучете в интернет за компании с уеб услуги или индивидуални разработчици.

Прегледайте мнения и препоръки за компанията на която сте се спрели. Потърсете ваши приятели или бизнес партньори относно компании от които са доволни.

Преките наблюдения от работата с фирмата са по-важни от подозрителните и референции.

Второ, разгледайте портфолиото и сайта на самата компания уеб разработчик.

Времето от което е на пазара на уеб услуги, клиентите с които и за които е разработила проекти, разнообразието от уеб сайтове и онлайн магазини, както и областта в която е работила и има ли проект, който да е близък с дейността на вашата компания. Дали компанията е специализирана в дадена област. 

Трета стъпка e личния контакт с екипа или представител на компанията.

Проверете дали в контактите на сайта на фирмата има адрес на офис. Подберете 2 - 3  фирми, с които да осъществите лична среща и да изберете една от тях. Запознайте се с екипа, който ще изработи вашия уеб сайт. Така щe добиете представа за компанията и личното им отношение към вас.

На тази първа среща най-важното е да придобиете възможно най-много информация относно екипа, начина на работа, сроковете на изпълнение, и най-вече има ли опит компанията в разработването на подобни сайтове.

Какви са стъпките при изграждането на сайтовете, какви платформи се използват за разработка, какъв е екипа с който разполагат, какъв е набора от услуги които предлагат.

Какви са сроковете за изпълнението на подобен сайт.  По време на разговора обърнете внимание на обещанията. Една част от непочтените фирми дават нереални обещания, например - За един месец ще ви класираме на първо място в Google; Ние сме най-добрите; Ниe работим директно с Google.

Задавайте въпроси за да разберете, дали събеседника Ви е компетентен по поставените от Вас въпроси.

Питайте и искайте да ви се обясни на разбираем за вас език техническите аспекти в разработването на уеб сайта или онлайн магазина ви.

Цена и оферта е последната стъпка при избора на уеб разработчик.

Обърнете внимание на това, за колко време се изготвя офертата.

Дали е разработена специално за Вас, или е типова. Дали е съпътствана, от придружаващи я рекламни материали за корпоративна идентичност.

Обърнете внимание на цената, но поставете акцента върху надеждността, качеството и сроковете. Направете контакт с всяка една от фирмите и ги помолете да защитят цената си.Не си мислете, че срещу ниска цена, ще получите надеждност и много високо качество.

Основните два фактора при ценообразуването на изграждането на един онлайн проект, уеб сайт, онлайн магазин или друга уеб платформа са Човекът и Времето. Това е сфера в която работят скъпо платени квалифицирани специалисти. Колкото повече хора вземат участие и колкото повече време се работи по проекта толкова по-скъп става той.

През цялото време на разработването на сайта поддържайте връзка с вашия уеб разработчик и се интересувайте от хода на изграждането на сайта. Искайте уеб сайта да бъде съгласуван на всеки етап от неговото изграждане с Вас, все пак Вие познавате дейността си и клиентите си много по добре от вашия уеб разработчик. Знаете потребителските навици на вашите клиенти, искайте пазаруването, ако е онлайн магазин, да става бързо и лесно само с един клик.

Дайте възможност за различни видове плащания на вашите бъдещи клиенти.

Улеснете максимално вашия разработчик с вашия опит и знания.

От опит знаем че договорите не могат да свършат работата, но дават една ясна представа за ангажиментите на двете страни особенно, ако са съпроводени от приложение за функционалността на уеб сайта или онлайн магазина.

С тези няколко точки ние вероятно няма да изчерпим всички критерии при избора, на изпълнител на вашия нов уеб сайт или онлайн магазин, но те са опорните точки които ако бъдат взети предвид, ще Ви спестят много главоболия ако сте изправени пред избор на компания за разработването на вашия фирмен уеб сайт или онлайн магазин.

Ние не сме най-добрите, но ще ви дадем най-доброто, което сме придобили като опит през изтеклите 17 години. 

Ние не сме най-добрите в областта на уеб услугите, има компании с много повече опит от нас. Това което можем да ви обещаем е че ще вложим целия си 17 годишен опит в областта на уеб услугите, и няма да ви обещаем неща които не можем да изпълним.

Осъзнаваме че някой от изложените критерии може да Ви отдалечат от нас в избора ви на Уеб Разработчик, но сме длъжни да изложим всички критерии, на които трябва да отговаря един ваш партньор в уеб услугите.

Ние не притежаваме Google, Bing или Yandex и не можем да ви гарантираме класиране на първа страница на търсачките, но ще направим всичко възможно това да се случи.

Като доказателство за резултатите които сме постигнали можете да проверите класирането на разработените от нас уеб сайтове, и онлайн магазини на важните за тях ключови думи и словосъчетания.

Прилагаме списък с портфолио на Business.bg - Портфолио


4.75 / 2
Разшири обхвата на своя бизнес с нов уеб сайт от BUSINESS.bg!

Попитай за оферта онлайн сега!

Заяви сайт